Lasagne hasábburgonyával
Hozzávalók:
250 g lasagne-tészta
500 g sertés darálthús
2 evőkanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom, oregánó, só, bors ízlés szerint
500 g paradicsompüré
parmezán sajt
Elkészítés:
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. Egy serpenyőben pirítsuk meg a húst az olívaolajon fehéredésig majd adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát. Fűszerezzük és adjuk hozzá a paradicsompürét is. Hagyjuk rövid ideig forrni, közben készítsük el a besamel szószt.
Ha mindennel kész vagyunk akkor egy kerámia sütőformába tegyünk egy kevés besamel szószt és a darálthúst. Ennek a tetejére tegyük rá az első réteg tésztalapot. Aztán egy réteg besamel szószt és egy réteg húst, majd szórjuk meg parmezánnal.
Ugyanebbe a sorrendbe rétegezzük tovább a tésztát, húst és besamelszószt és a sajtot.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 30 perc alatt készre sütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése