Krumplipüré fasírt golyókkal ahogy Én szeretem
500 g krumpli
víz
só, vegeta (ízlés szerint)
3 evőkanál tej
3 evőkanál vaj
fasírthoz:
500 g sertés darálthús
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors
csipetnyi vegeta
1 teáskanál friss petrezselyemzöld
1 tojás
3 evőkanál zsemlemorzsa
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A krumplit tisztítsuk meg és tegyük oda főni hideg, sós vízbe. Ha megfőtt akkor öntsük le róla a vizet és fűszerezzük, adjuk hozzá a vajat és a tejet. Kézi mixerrel vagy krumplinyomóval dolgozzuk össze. Fontos, hogy hideg vajat adjunk a krumplihoz és keverjük addig, amíg az teljesen fel nem oldódik benne. Mivel az átnyomott krumpli már nem forró - valószínűleg még csak nem is meleg -, hanem inkább langyos, ezért eltarthat egy ideig, amíg ez bekövetkezik. De megéri a fáradtságot. Ettől lesz igazán krémes a püré.
A hagymát és a fokhagymát vágjuk apróra. A darálthúshoz adjuk hozzá a hagymát, fokhagymát és petrezselymet aztán fűszerezhetjük még. Dolgozzuk jól össze és amikor kezd összeállni akkor adjuk hozzá a zsemlemorzsát is. ízlés szerint formázzuk golyókra. Forró olajban aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése