A Kossuth-kiflinek több receptje és eredete ismeretes,ez az egyik a néhány közül. Egy közismert legenda szerint a Kossuth-kifli annak idején Pozsonyból indult hódító útjára.
Kossuth Kifli ahogy ÉN szeretem
Hozzávalók:
6 db tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliáscukor
1/2 csomag sütőpor
A tetejére:
100 g darált dió
60 g porcukor ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt 160 C fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön.
A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzászitáljuk a sütőporos lisztet a masszához és elkeverjük óvatosan.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát.
A tetejét megszórjuk darált dióval vagy durvára vágott mandulával ízlés szerint.
Közepesnél kicsit erősebb tűzön kb. 30 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt, pogácsaszaggatóval félholdakat (kifliket) szaggatunk belőle.
Jó étvágyat!
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése