Kolbásszal töltött fasírt sült burgonyával
Hozzávalók:
500 g sertés darálthús
1 db tojás
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csapott evőkanál só
1 csapott evőkanál fekete örölt bors
1 csapott evőkanál örölt pirospaprika
1 csapott evőkanál vegeta
1 kávéskanál petrezselyemzöld
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 db kabanos kolbász
Elkészítés:
A darált húst egy tálba öntjük, hozzáadjuk a nyers tojást, zsemlemorzsát, fűszereket, a zúzott fokhagymát és hagymát.
Alaposan összedolgozzuk. A masszát két egyenlő részre osztjuk.
Egyenként egy sütőpapíron vagy alufólián vékony, téglalap alakúra lapítjuk. Középre helyezzük a kolbászokat, majd a sütőpapír/alufólia segítségével formás rudat alakítunk. Picit megnyomkodjuk, hogy ne maradjon levegő benne.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk kevéske zsírral, majd belefektetjük a rudat. Közéjük öntünk kb. 0,5 dl olajat és alufóliával lefedjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 60 percet puhítjuk, majd a fóliát eltávolítva tetszőleges pirosságig sütjük. Ez alatt érdemes párszor meglocsolni a szaftjával, hogy ne száradjon nagyon ki a teteje.
Ha kicsit kihűlt, szépen szeletelhető.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése