Kelbimbó leves



Kelbimbó leves

Hozzávalók:
300 g kelbimbó
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
2 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál petrezselyemzöld
őrölt feketebors
1 teáskanál őrölt pirospaprika
víz
Elkészítés:
A répákat megtisztítjuk, meghámozzuk és felkarikázzuk. A hagymát apróra vágjuk, a kelbimbót folyó víz alatt alaposan megmossuk, a petrezselyem zöldet pedig apróra vágjuk.
Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymát, adjuk hozzá az őrölt pirospaprikát, sózzuk, borsozzuk. Kb. 1 liter vízzel felöntjük, mikor forr a víz akkor hozzáadjuk a zöldségeket meg a kelbimbót is. Ha szükséges, adhatunk hozzá még vizet.
Mikor puhára főttek benne a zöldségek, a petrezselymet is hozzáadjuk, és forralunk rajta egy utolsót.
Én ebben a receptben a hagyományos módon készítettem el, de lehet még fokozni az ízeket, ha adunk hozzá tejfölt.
ahol a sütés – főzés egy öröm




Megjegyzések