Keksz gombácskák

 


Keksz gombácskák

Hozzávalók:
100 g vaj
1 teáskanál vanília esszenc
1 db tojás
120 g porcukor
250 g liszt
3 g sütőpor
kakaópor
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban tesszük és összekeverjük kivéve a lisztet és a sütőport. A lisztet összekeverjük a sütőporral és átszitálva hozzáadjuk a többi hozzávalóhoz.
Jól összedolgozzuk és hűtőbe tesszük 30 percre.
Ezután dió nagyságú golyókat formálunk kézzel.
Ha ez megvan akkor egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
Egy kis helyet hagyjatok közöttük mert megnőhetnek.
Bármilyen 1,5 cm átmérőjű kerek formát használhattok arra, hogy a gombáknak a szárát kialakítsátok vele. A formának a száját belemártjátok kakaóporba és lenyomjátok vele a golyókat. Minden egyes golyónál mártsátok bele kakaóporba.
Előmelegített sütőben 170 C fokon 15-20 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
ahol a sütés- főzés egy öröm



Megjegyzések