Káposztás korongok
Hozzávalók:
300 g apróra vágott dinsztelt káposzta
400 g búza finomliszt
125 g hideg vaj
1 teáskanál só
2 evőkanál tejföl
1 db tojássárgája
80 ml langyos tej
1 teáskanál porcukor
15 g élesztő
1 evőkanál sertészsír
A tetejére 2 db tojássárgája
Elkészítés:
Egy tálba szitáljuk bele a lisztet és a sót, majd reszeljük bele a vajat is. Dolgozzuk morzsásra. Egy kis tálba a langyos, cukros tejbe futtassuk fel az élesztőt.
A lisztes alaphoz adjuk hozzá az élesztős tejet, egy tojássárgáját, a tejfölt, a zsírt. Dagasszuk finom lággyá a tésztát, majd lefedve pihentessük legalább 40 percet.
A tésztát lisztezett munkafelületen négyzet alakúra nyújtjuk és teszünk rá káposztát. Képzeletben osszuk 3 részre és a széleket hajtsuk középre. Ezután a felső és alsó részt is hajtsuk középre. Ezután ismét kinyújtjuk és a maradék káposztával befedjük és újra összehajtogatjuk.
Végezetül 1 ujjnyira nyújtjuk, egy késsel rácsokat vágunk bele óvatosan és egy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk és megkenjük tojássárgával.
A sütőt melegítsük elő 180 C fokra, süssük 15 - 20 percig.
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése