Személy szerint imádom a mogyorókrémet és a kakaót. Ezért ez a keksz tökéletes! Szép, omlós és tele van kakaóval meg mogyoróval.
Kakaós mogyoróvajas tallér – keksz
Hozzávalók:
Fél bögre vaj
Háromnegyed bögre mogyoróvaj, lehetőleg olyan, amibe nincsenek darabok
1 bögre barna cukor
3 evőkanál tej
1 teáskanál vanília aroma
1 tojás
1 púpos bögre liszt
Fél bögre kakaó por
1 csapott teáskanál só
1 csapott teáskanál sütőpor
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 190 C fokra!
A vajat, mogyoróvajat, barnacukrot, tejet és a vanília aromát tegyük egy tálba és elektromos mixerrel kezdjük el összekeverni közepes sebességgel addig amíg szépen össze nem állnak. Utána tegyük bele a tojást és folytassuk a keverést géppel amíg a tojás is bele nem olvad a többi hozzávalóba.
Vegyünk elő egy másik tálat, amibe a lisztet, a kakaót, a sót és a sütőport tegyük. Fakanállal keverjük össze őket. Mikor megvagyunk öntsük át a mogyorós masszába lassan adagolva, közbe a mixerrel lassú fokozaton keverjük össze. Egy igen masszív állagú masszát kell, hogy kapjunk!
Egy púpos evőkanál segítségével - de ha van fagylaltos kanál az jobb – merjünk adagokat a sütőpapírral bélelt tepsibe. Kanállal lapítsuk le őket és villával is nyomjunk bele keresztirányú mintát.
Süssük 8 – 10 perc között 190 C fokon, de vigyázzunk vele mert hamar megéghetnek!
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése