Joghurtos csirkemell kukoricás bulgurral



Joghurtos csirkemell kukoricás bulgurral
Hozzávalók:
A csirkéhez:
500 g csirkemell
375 g natúr joghurt
2 db citrom reszelt héja
só bors
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olívaolaj
A bulgurhoz:
150 g kukorica konzerv
120 g bulgur
1 fej kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 nagy csokor friss petrezselyem
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A joghurtot, reszelt citromhéjat, reszelt fokhagymát, sót, borsot összekeverjük és ebben pácoljuk a szeletelt csirkemellet, amíg a köret elkészül. A bulgurt kb. 10 perc alatt készre főzzük sós vízben, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajon a hagymát, fokhagymát megpirítjuk, amíg enyhén barnás színt nem kap. Ekkor jöhet rá a kukorica és ezzel addig kevergetjük, míg le nem pirul az egész.
Beleöntjük a megfőtt bulgurt és megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd belekeverjük a maradék olajat, elzárjuk.
Egy másik serpenyőben az olívaolajon kb. 10-15 perc alatt megsütjük közepes hőmérsékleten a csirkét.
Fontos, hogy az összes joghurtot ráöntsük, mert ettől lesz puha. Ne ijedjünk meg, a joghurt szinte el fog tűnni belőle, de ahogy rápirul a husira, tökéletes lesz! A csirkét a kukoricás bulgurral tálaljuk.
Jó étvágyat!
ahol a sütés – főzés egy öröm

Megjegyzések