Tiramisu

 



Itt egy finom desszert, amitől remélem feldobódtok

A tiramisu (olaszul: tiramisù, tirameˈsu) olasz desszert.
A tirami sù olasz kifejezés átvitt értelmű jelentése „dobj fel”,

Tiramisu

Hozzávalók:
4 db tojás
500 g mascarpone
200 g cukor
2 csomag babapiskóta
6 dl presszókávé
kakaópor
1 dl rum
1 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, és hozzáadjuk a mascarponét, addig keverjük, míg sima és kissé habos nem lesz.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan belekeverjük a krémbe.
Lefőzzük a kávét hozzáadjuk a rumot és 1 evőkanál cukorral édesítjük, ebbe belemártjuk a babapiskótákat úgy, hogy félig átázzanak, belehelyezzük egy sorban egy tepsibe vagy jénaiba, ráöntjük a krém felét, erre teszünk még egy réteg áztatott babapiskótát, s végül a maradék krémet.
Az egészet szórjuk meg bőven kakaóporral.
A tiramisu akkor lesz igazán finom, ha fogyasztás előtt 5-6 órát áll a hűtőszekrényben.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm


Megjegyzések