Töltött paprika Ana's Kitchen módra
paprikához:
150 g rizs
1 fej hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
500 g darált sertéshús
1 púpozott teáskanál só
1 csapott teáskanál bors
1 csapott teáskanál bazsalikom
csipetnyi oregánó
1 csapott teáskanál pirospaprika
1 db tojás
6 db nagyobb paprika
Paradicsom mártáshoz:
1 fej hagyma (kisebb)
4 evőkanál olaj
600 ml sűrített paradicsom
só, bors
3 evőkanál cukor
1 csapott teáskanál pirospaprika
Elkészítés:
A töltelékhez a rizst átöblítjük, és félkészre főzzük (azaz még egy nagyon kicsit harapható belül, de már majdnem kész), majd lefedve hűlni hagyjuk.
A darált húshoz hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, fokhagymát, fűszerezzük majd egy tojást is elkeverünk benne és hozzáadjuk a rizst. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk, eltávolítjuk a magházat, és szorosan, légmentesen megtöltjük őket.
A paradicsom mártás elkészítése:
Pároljuk üvegesre a finomra vágott vöröshagymát, majd ráöntjük a sűrített paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a cukrot, majd felöntjük 500 ml vízzel.
Megkóstoljuk, hogy elég ízes-e, majd mikor enyhén forr a mártás, belehelyezzük óvatosan a megtöltött paprikákat, és az edényt kicsit jobbra-balra megmozgatva eligazgatjuk őket.
Fedő alatt, kis lángon 45 percig főzzük, amíg megpuhulnak a paprikák és a töltelék is tökéletesen elkészül. Ahogy megfőttek a paprikák rántással sűrítsük be.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése