Isler fehér köntösben
Hozzávalók:
Tésztához:
200 g finomliszt
140 g hideg vaj
70 g porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 db tojás
1 csipet só
80 g kókuszreszelék
eperlekvár a töltelékhez
Bevonathoz:
300 g fehér csokoládé
Elkészítés
Fogjunk egy tálat és tegyük bele a tészta hozzávalóit, lisztet, vajat, porcukrot, vaníliás cukrot, tojást, sót és a kókuszreszeléket. Rendesen dolgozzuk az anyagokat.
Mikor kész vagyunk csomagoljuk fóliába és 30 percet pihentessük a hűtőben.
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra és készítsünk egy nagyobb tepsit, amit kibélelünk sütőpapírral.
Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát ügyelve arra, hogy egyenletes legyen a tészta vastagsága. Egy kerek pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztát. Tegyük a kör alakú tésztákat a tepsibe és süssük meg őket 8 – 10 perc alatt.
Sütés után tegyük egy külön felületre és hagyjuk kihűlni őket.
Ha a korongok kihűltek, kettesével ragasszuk össze őket az eperlekvárral.
Negyedóra pihentetés után bevonhatjuk felolvasztott fehér csokoládéval.
ahol a sütés – főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése