Imádok játszani a színekkel és az ízekkel, ezért a mai étellel is kreatívkodtam
Gombás rizs Ana's Kitchen módra
Hozzávalók:
10 db közepes champion gomba
1 fej közepes vöröshagyma
1/3 kaliforniai paprika
1 kis fokhagyma
csipetnyi kurkuma,
oregánó, bazsalikom ízlés szerint
só, bors
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 teáskanál vegeta ízlés szerint
150 ml sűrített paradicsompüré
1,5 l víz
250 g rizs
2 evőkanál liszt
2 evőkanál víz
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megtisztítjuk, apróra kockázzuk. A hagymát üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát és a fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a gombákat és elkezdjük kicsit megpárolni. Ahogy levet engedett felöntjük vízzel. Fűszerezzük ízlés szerint és hozzáadjuk a paradicsompürét is. Óvatosan kevergessük meg, hogy ne törjük össze a gombákat. Én kb. 20 perc alatt készre főztem. Miután megfőtt, besűrítettem liszttel.
A lisztet összekevertem vízzel és a gomba levéből kivettem egy keveset, hogy kiegyenlítődjön a hő, összekevertem és utána fokozatosan hozzáadtam a gombához, magyarul besűrítettem. Összefőztem picit 1 perc alatt és kész is.
Egészségetekre!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése