Hűsítő áfonya szelet

 


Áfonya szelet Ana's Kitchen módra

Hozzávalók:
Piskótához:
8 db tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
2 bögre áfonya
2 bögre joghurt
egy tasak zselatin 20 g
300 ml cukrászhab
8 kanál porcukor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük (géppel is végezhetjük). A sárgáját kikeverjük a cukor felével.
Amikor a fehérje már kemény, beleszórjuk a maradék cukrot, és még egy kicsit verjük tovább. A felvert fehérjéhez hozzáadjuk a sárgáját (ezt is csinálhatjuk géppel, de a leglassúbb fokozaton).
Ezután egy kanál segítségével óvatosan és apránként hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, és minden adagolás után átkeverjük.
Kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és 160 fokon tűpróbáig sütjük (kb. 20 percig).
Krém:
A joghurtot egy tálba tesszük és összekeverjük 5 kanál porcukorral. Az áfonyát ledaráljuk, hozzáadjuk a joghurthoz és összekeverjük. A habot felverjük keményre, amit a krémhez adunk hozzá és összekeverjük a zselatin porral meg a joghurtos masszával. A tetejére a habot lágyabbra verjük mert úgyis megdermed és könnyebben lehet kenni.
A kihűlt piskótát ketté vágjuk és betöltjük a krémmel. A tetejére is rakunk krémet és arra rá a habot. Hűtőbe tesszük minimum 4 órára, de a legjobb, ha egész éjszaka tud pihenni.
Jó étvágyat!
690 g zöldborsó
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál napraforgó olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
bors
2 dl tejföl
2 evőkanál finomliszt
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, olajon üvegesre pirítjuk, és megszórjuk pirospaprikával.
Hozzáadjuk a letisztított zöldborsót és annyi vizet, hogy ellepje, fűszerezzük, ízesítjük. Közepes tűzön puhára főzzük. Vigyázat hamar szétfőhet.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, a borsón levő léből néhány kanállal kiveszünk és összekeverjük a lisztes tejföllel.
Ezzel behabarjuk a főzeléket, összeforraljuk.
Én sült virslivel tálaltam.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm

Megjegyzések