Hoztam egy desszertet ami nem csak finom de szép is.
Zsiráfnyak rolád
Hozzávalók:
4 db tojás
60 g liszt
20 g kakaó por
50 ml forró víz kakaó por feloldásához
50 ml tej
50 ml olaj
10 g kristálycukor ( sárgájához )
pár csepp citromlé
70 g kristálycukor ( fehérjéhez )
A töltelek ízlés szerint variálható:
Krémhez:
200 ml sűrített tej
10 g porcukor
Elkészítés:
Válasszuk szét a tojásokat külön-külön tálba. A sárgájához adjuk hozzá a kristálycukrot, a tejet az olajat és 2-3 percig keverjük össze kézi mixerrel vagy habverővel, ezután szűrjük át a lisztet és adjuk hozzá két részletben. Finoman keverjük össze addig amig a száraz liszt el nem tűnik. Három evőkanálnyi mennyiségű krémet merjünk ki egy külön tálba mert ebből lesz a zsiráf folt mintája.
A kakaó port öntsük fel forró vízzel és jó krémesre kavarjuk ki utána adjuk hozzá az előzőleg megkevert tésztához és jól kavarjuk össze.
Melegítsük elő a sütőt 150 C fokra.
A tojásfehérjéhez adjunk pár csepp citromlevet és a kristálycukrot majd verjük kemény habbá.
Az előzőleg kivett tésztához hozzáadunk 2 evőkanál habot és összekeverjük óvatosan ezután kinyomózsákba töltjük és megrajzoljuk a zsiráf foltokat a sütőpapírral kibélelt tepsiben.
3 percig süssük 150 fokon a foltokat.
A habot keverjük össze a kakaós krémmel alaposan, de vigyázva, hogy a habot ne törjük össze.
Miután megsültek a foltok a maradék masszát beleöntjük a tepsibe. Szépen elegyengetjük és 150 C fokon 25 perc alatt készre sütjük a piskóta tésztánkat.
A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni kb. 10-15 perc múlva megfordítjuk és óvatosan eltávolítjuk a sütőpapírt róla, aztán visszafordítjuk úgy, hogy a foltok alulra kerüljenek ez nagyon fontos.
A töltelek:
A sűrített tejhez hozzáadjuk a porcukrot és krémmé keverjük. A krémet rákenjük a tésztára, hogy befedje az egész felületét és feltekerjük óvatosan.
Az elkészült roládot hűtőbe tesszük minimum 2 órára, hogy megdermedjen benne a krém.
Jó munkát nektek!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése