Ha szeretnétek a burgonyát más formában feltüntetni ételeitek mellé akkor próbáljátok ki a burgonyakrokettet

 


Burgonyakrokett

Hozzávalók:
500 g burgonya
2 db tojássárgája
800 g finomliszt
zsemlemorzsa
bors
300 ml napraforgó olaj
Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg (a héjában), majd törjük össze.
Adjuk hozzá a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és a borsot. Az alapanyagokat jól dolgozzuk össze, 5 percet pihentessük, majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket formázzunk, és kb. 2-3 cm-es rudakra vágjuk fel őket.
Zsemlemorzsába forgassuk meg őket és már mehetnek is a forró olajba, hogy ínycsiklandó aranybarnára süljenek. Ha elkészültek, akkor tálalhatunk is.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzes egy öröm

Megjegyzések