Hozzávalók:
500 g gyöngybab
1 fej vöröshagyma
1 evőkanál napraforgó olaj
2 teáskanál őrölt pirospaprika
1.5 l víz
2 db babérlevél
só (ízlés szerint vagy vegeta)
bors
2 dl tejföl
2 evőkanál finomliszt
kolbász ízlés szerint
Elkészítés:
A babot megmossuk, és egy éjszakára beáztatjuk. A hagymát apróra vágjuk olajon üvegesre pirítjuk, és megszórjuk pirospaprikával.
Hozzáadjuk a beáztatott babot és annyi vizet, hogy ellepje. Beletesszük a babérleveleket, és fűszerezzük, ízesítjük. Közepes tűzön puhára főzzük.
A tejfölt simára keverjük a liszttel, a babon levő léből néhány kanállal kiveszünk és összekeverjük a lisztes tejföllel.
Ezzel behabarjuk a főzeléket, összeforraljuk.
Én sült kolbásszal tálaltam.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése