Tejbegríz
Hozzávalók:
500 ml tej
1 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
5 evőkanál búzadara
1 csipet só
A tetejére:
kakaó, fahéj, lekvár vagy befőtt ki hogyan szereti
Elkészítés:
A tejet feltesszük forrni, hozzáadjuk a cukrot a vaníliás cukrot és a sót, ahogy kezd forrni a tej hozzáadjuk a búzadarát, és lassú tűznél folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd.
Lassan forraljuk 5 percig, közben kevergetjük. Ezután tányérokba töltjük a kész tejbegrízt, majd tálaljuk.
Tetejére kakaóport vagy fahéjas cukrot hinthetünk, vagy ízlés szerint gyümölccsel, lekvárral, befőttel ízesíthetjük.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése