Gundel palacsinta
Hozzávalók:
200 g liszt
2 db tojás
3 dl tej
2 dl szénsavas ásványvíz
1 csipet só
1 csomag vaníliáscukor
¾ dl olaj (+ a sütéshez)
Töltelék és öntet:
250 g dió
200 g kristálycukor
1 csipet fahéj
400 g tejcsokoládé
400 ml tejszín
2 evőkanál rum
Elkészítés:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban, majd pár percig pihentetjük.
Az első palacsinta sütése előtt a forró serpenyőbe egy kevés olajat öntünk (a következő palacsintáknál erre már nincs szükség, maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából).
A palacsintákat egyenként kisütjük.
A diót pirítsuk meg, utána az egyik felét daráljuk finomra, a másik felét pedig durvára.
A tejszínt forraljuk fel a cukorral, ezután vegyük le a tűzről, adjunk hozzá 1 csipet fahéjat, keverjük bele a diót és a rumot. A csokit vízgőz felett olvasszuk fel, adhatunk hozzá kevés tejet vagy tejszínt is.
A palacsintatésztákat töltsük meg a diós töltelékkel, tekerjük vagy hajtsuk háromszög alakúra, tálalásnál bőségesen öntsük le csokiöntettel.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése