Gerbeaud szelet -Zserbó
Hozzávalók:
500 g finomliszt
300 g vaj
10 g porcukor
1 db tojás
1 csomag sütőpor
1 dl tejföl
Töltelek:
400 g sárgabaracklekvár
220 g darált dió
200 g porcukor
200 g étcsokoládé
1 teáskanál vaj
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a sütőporral, elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojást, és összedolgozzuk a tésztát. Annyi tejfölt adunk hozzá, amitől lágy, de ruganyos lesz. Három részre osztjuk és 20 percig pihentetjük.
Az első adag tésztából lisztezett deszkán kb. 25×35 centis téglalapot nyújtunk, amit egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítunk. Megkenjük a lekvár felével és megszórjuk a porcukorral elkevert dió felével.
Újabb réteg vékony tészta következik, majd a lekvár és a cukros dió másik fele, amire ismét egy réteg tészta kerül és megszurkáljuk villával ez lesz az utolsó réteg.
180 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve hagyjuk egy kicsit a tepsiben pihenni, majd egy határozott mozdulattal megfordítjuk és eltávolítjuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A csokimázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és adunk hozzá egy diónyi vajat is, hogy szép fénye legyen. A csokimázt a kihűlt zserbóra csorgatjuk és egy spatulával szépen egyenletesen elsimítjuk.
Hagyjuk teljesen kihűlni és csak akkor szeleteljük, ha a csokoládé teljesen megszilárdult.
Ez a sütemény másnap a leges legfinomabb
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése