Fokhagymás tócsni - Lapcsánka

 


Fokhagymás tócsni - Lapcsánka

Hozzávalók:
5 db nagyobb burgonya
4 gerezd fokhagyma
só, bors
1 db tojás
4 evőkanál liszt
2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A burgonyákat hámozzuk meg és reszeljük le egy konyharuhába, aztán sózzuk meg, mert ezáltal több levelet fog kiengedni magából. (jó tanácsként egy kevésbe sűrű szövésű anyagot válasszunk) A ruhán keresztül szorítsuk ki a levét.
Tegyük egy tálba a burgonyát, vágjuk apróra a fokhagymát és adjuk hozzá a lisztet és a többi hozzávalót, majd a kezünkkel gyúrjuk össze és tetszőleges formákat készítsünk.
Ha lehet, használjunk tapadásmentes serpenyőt, amibe öntsünk olívaolajat és így süssük meg mindkét oldalát a formáinknak. Szükség esetén még adagolhatunk hozzá olajat sütés közben.
Ügyeljünk arra, hogy a formák ne legyenek vastagok, mert akkor lehetséges, hogy nem fog átsülni rendesen.
Fogyaszthatjuk köretként, de önmagában is nagyon ízletes.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm


Megjegyzések