Finom Kifli

 


Finom Kifli

Hozzávalók:
400 g búzaliszt
250 ml tej
25 g élesztő
2 teáskanál só
2 kávéskanál kristálycukor
30 g vaj (olvasztott)
kenéshez:
1 db tojássárgája
Elkészítés:
Futtassuk fel az élesztőt langyos tejben. A vajat olvasszuk meg. Egy tálba tegyük bele a lisztet, az olvasztott vajat és a többi hozzávalót. Végezetül a felfutott élesztőt is.
Alaposan dolgozzuk össze az alapanyagokat. Ha szükségesnek látjuk akkor adhatunk még hozzá lisztet is. Mikor kész a tészta takarjuk le és hagyjuk kelni langyos helyen legalább 30 percet.
Egy lisztes felületen nyújtsuk ki a tésztát kör alakúra és vagdossuk fel 8 részre.
Tekerjük fel őket kifli formájúra és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire őket.
A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.
Utolsó simításként lekenjük tojássárgával és mehetnek is a sütőbe kb. 20 percre.
ahol a sütés – főzés egy öröm

Megjegyzések