Ferrero Rocher torta
Hozzávalók:
9 db tojás
9 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
9 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó por
csipet só
krémhez:
200 g mogyoró (apróra vágott)
250 g mascarpone
250 mogyorókrém
bevonat:
300 g tortabevonó tej vagy étcsokoládé
Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 160 C fokra.
Válasszuk szét a tojásokat külön-külön tálba. A sárgájához adjuk hozzá a kristály és vaníliás cukrot. Keverjük össze kézi mixerrel vagy habverővel, ezután szitáljuk át a lisztet és adjuk hozzá a sütőporral együtt. Finoman keverjük össze addig, amíg a száraz liszt el nem tűnik.
A tojásfehérjéhez adjunk egy csipet sót majd verjük kemény habbá. Ha elkészült a hab, akkor adjuk hozzá a tojássárgához és óvatosan keverjük össze, vigyázva hogy ne törjük össze a habot. Utána tegyük bele a kakaóport is.
Sütőpapírral bélelt 24 cm átmérőjű tortaformába öntsük és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
A megsült tésztát kivesszük a tepsiből és hagyjuk kihűlni.
Amíg a torta hűl, elkészítsük a krémet. Egy tálba tesszük a krém hozzávalóit és összekeverjük.
A kihűlt tortát vágjuk kettőbe és töltsük be a krémmel. A tortát vonjuk be csokoládéval és az oldalát szórjuk meg durvára vágott mogyoróval majd tetszés szerint díszítsük.
Ha kész, akkor tegyük be a hűtőbe dermedni.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése