Fantasztikus Fanta-szelet



Fantasztikus ez a sütemény

Fanta-szelet
Hozzávalók:
TÉSZTÁHOZ
6 evőkanál cukor
6 db tojás
4 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaó
1 dl étolaj
1 csomag sütőpor
TÖLTELÉKHEZ
50 dkg krémtúró
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál citromlé
Tetejére:
7 dl narancsos, szénsavas üdítő
2 csomag vaníliás pudingpor
2 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tésztához a tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd kemény habbá három evőkanál cukorral.
A sárgáját keverd ki jól, szinte fehéredésig a maradék három evőkanál cukorral, és add hozzá az olajat.
Dolgozd több részletben a habhoz, majd forgasd hozzá fakanállal a sütőporral és a kakaóval vegyített lisztet. A csomómentes masszát egyengesd egy vajjal kikent, liszttel megszórt tepsibe, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt.
Amíg a kakaós piskóta sül, a túrót nyomkodd meg jól villával, keverd hozzá a vajat, a kétféle cukrot, a citrom frissen facsart levét. Ha a piskóta kihűl, kend rá egyenletesen a túrós tölteléket.
A tetejéhez rakd egy kisebb lábosba a pudingport, és keverd el a cukorral és a vaníliával. Öntsd fel a szénsavas üdítővel. Kis lángon, folyamatos kavargatva melegítsd három-öt percig.
Akkor jó, ha a massza fényessé és sűrűbb állagúvá válik. Várj 10-15 percig, majd öntsd vagy kanalazd a túrós töltelékre.
Tedd a hűtőszekrénybe legalább három órára.
Még jobb, ha egész éjszakán át pihenteted, hogy a teteje jól megdermedjen, az ízek pedig összeérjenek.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm






Megjegyzések