Ezt az ételt sosem lehet megunni Bableves füstölt hússal

 


Bableves füstölt hússal

Hozzávalók:
300 g tarkabab
400 g füstölt hús
1 gerezd fokhagyma
víz
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
friss petrezselyemzöld
só, bors, vegeta
2 teáskanál tárkony
1 teáskanál őrölt pirospaprika
Elkészítés:
A babot beáztatjuk vízben, Én egy éjszakára szoktam. A megázott babot oda tesszük főni a füstölt hússal. Amikor félig megfőtt a bab és a hús akkor leöntjük róla a vizet és felöntjük meleg vízzel ezzel elkerüljük a hasi puffadást és görcsöket. Nagyon fontos, hogy a levest forró vagy langyos vízzel öntsük fel, mert a hideg viztől megdermed a bab és kemény lesz.
Amikor lobog a víz beletesszük a zöldségeket és fűszerezzük. Óvatosan bánjunk a sóval mert a füstölt hús sós. Készre főzzük és friss kenyérrel és tejföllel tálaljuk, ízlés szerint ki mit szeret.
Jó étvágyat!
ahol sütés-főzés egy öröm

Megjegyzések