Diós camembert burgonyakrokettel és áfonyaszósszal
Hozzávalók:
200 g camembert
1 tojás
4 evőkanál darált dió
4 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál liszt
olaj a sütéshez
áfonya szósz:
400 g fagyasztott áfonya
100 g barnacukor
100 ml víz
1 teáskanál keményítő
Elkészítés:
A sajtot egészben hagyjuk ezután duplán panírozzuk: először lisztbe, majd felvert tojásba, utána darált dióval kevert zsemlemorzsába forgatjuk, majd újra tojásba és végül a dióval kevert morzsába.
Serpenyőbe annyi olajat hevítünk amennyi a sajt felét ellepi, és pár perc alatt arany színűre sütjük mind a két felét. A rántott sajtot áfonyaszósszal és ízlés szerinti körettel tálaljuk.
A házi áfonyaszószhoz olvasszuk ki az áfonyát és egy lábasban, a barna cukorral, vízzel forraljuk, majd egy kis teáskanálnyi keményítővel, amit hideg vízben kikevertünk, kb. 10 percig főzzük.
Fakanállal akár kicsit össze is nyomkodhatjuk az áfonyaszemeket, de nem muszáj.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése