Én imádom a töltött káposztát, de úgy gondoltam hogy kipróbálok egy új verziót ami hatalmas nagy sikert aratott.
Töltött kelkáposzta
Hozzávalók:
1 közepes fej kelkáposzta
500 g sertés darált hús
1 közepes fej vöröshagyma
fél bögre rizs
só, bors
2 teáskanál őrölt pirospaprika
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál kapor
1 teáskanál köménymag
1 evőkanál paradicsompüré
200 ml víz
Elkészítése:
A rizst főzzük meg.
A vöröshagymát nagyon finomra vágjuk fel, és üvegesre pirítjuk, adjuk hozzá a darált húst és a fokhagymát.
Pároljuk meg, amikor a hús kifehéredett adjuk hozzá a megfőtt rizst és a paradicsompürét. Fűszerezzük és öntsük fel, vízzel majd pároljuk össze őket.
A káposzta leveleit kiterítjük magunk elé. Ha vastagok lennének az erek akkor levágjuk.
A káposzta leveleit forró, lobogó vízbe lepároljuk.
A párolás után fogunk egy levelet, beleteszünk egy adag tölteléket, behajtjuk a két oldalát, majd szorosan feltekerjük, hogy ki ne essen a töltelék.
Melegítsük elő a sütőt 180 C fokra.
A tepsit zsírozzuk ki és helyezzük bele a töltelékeket. Alufóliával befedjük és 35-40 perc alatt készre sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése