Görög mousakka egyszerűen



Egyszerű görög mousakka

Hozzávalók:
500 g krumpli
400 g sertés darálthús
1 fej vöröshagyma
1 fej kaliforniai paprika
100 ml olaj
100 g sajt
1 teáskanál oregánó
1 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál petrezselyemzöld
2 kanál cukor
1 fej paradicsom
2 evőkanál paradicsomszósz
2 evőkanál zsemlemorzsa
csipetnyi só, bors és pirospaprika
Elkészítés:
A krumplit készre főzzük. Amig fő a krumpli elkészítjük a darálthús alapot. A hagymát a paprikát és a paradicsomot apróra vágjuk. A hagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darálthúst és fűszerezzük. A húst megpároljuk és amikor lefőtt a leve akkor hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát és a paradicsomszószt 40 perc alatt készre főzzük. Az összeállítás a következő lesz: én kerámia tepsit használtam, kiolajozzuk és zsemlemorzsát szórunk bele. A megfőtt krumplit szeletekre vágjuk és lerakjuk a tepsibe. Egy sor krumpli és egy sor darálthús, ebből az adagból 3 sor lesz. A tetejére elkészítjük a besamel szószt. Előmelegített sütőben 150 fokon 20 percig süssük, utána kivesszük és rá szórjuk a reszelt sajtot majd visszatesszük még 5 percre a sütőbe és aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Ana's Kitchen
ahol a sütés-főzés egy öröm



Megjegyzések