Egy örök klasszikus ami sose megy ki a divatból

 


Káposztás tészta

Hozzávalók:
500 g fodros nagykocka tészta
1 kg fejeskáposzta
frissen őrölt fekete bors, só
csipetnyi őrölt pirospaprika ízlés szerint
víz
Elkészítés:
A káposzta külső leveleit leszedjük, a fejet kettévágjuk, és lereszeljük. Besózzuk, jól átforgatjuk, és 25-30 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
Egy nagyobb edénybe odatesszük a káposztát és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi,15-20 percig fedő alatt főzzük, pároljuk majd, ha elpárolgott a leve, időnként meg-megkeverve fedő nélkül egészen barnára pirítjuk.
A káposzta akkor van kész, ha teljesen elpárolgott a leve és megpirult.
Fűszerezzük majd óvatosan hozzáforgatjuk a kifőzött tésztát, és időnként megforgatva pirítgatjuk még picit.
ahol a sütés-főzés egy öröm

Megjegyzések