Igazi klasszikus a diós ikercsigák

 



Egy klasszikus finomságnak adtam új arculatot.

🙂
Szerintem ennek is lehet akkora hírneve, mind a hagyományos verziónak.
Probáljátok ki és döntsétek el Ti❗️
Diós ikercsigák

Hozzávalók:
500 g liszt
1 db tojássárgája
50 g friss élesztő
200 ml tej
100 g sütőmargarin
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
2 bögre darált dió
3 evőkanál porcukor
1 db tojássárgája a kenéshez
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Ez alatt a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és szárazon összekeverjük. A liszthez adjuk hozzá a tojássárgáját és a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a vajat, vaníliás cukrot és a kristálycukrot. Jó alaposan gyúrjuk össze a tésztát.
A meggyúrt tésztát lehetőleg egy meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva fél órát hagyjuk kelni. A darált diót összekeverjük a porcukorral.
Ha a tészta megkelt, kb. félujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük pici olajjal és megszórjuk porcukros dióval. Ezután feltekerjük két ellenkező irányból egymással szemben úgy, hogy középen találkozzanak, kb. 2-3 cm-es darabokat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Vigyázva nehogy összenőjenek! Végezetül kenjük meg a tészták tetejét tojássárgával.
Előmelegített sütőben 180 C fokon készre sütjük.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm

Megjegyzések