Édesburgonyás reggeli
400 g tisztított édesburgonya
70 g paprikás szárazkolbász
1 fej kisebb vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
120 g zöldség mix
2 db tojás
só, bors
3 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
Egy nagy serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon 2 tükörtojást sütünk, sózzuk, borsozzuk és kiszedjük egy tányérra. Ugyanebbe a serpenyőbe beleöntjük a maradék olajat és az apró kockákra vágott édesburgonyát közepes lángon elkezdjük pirítani. Párszor megkeverjük és pár perc múlva rádobjuk a vékony karikákra vágott kolbászt, majd sózzuk, borsozzuk. Amikor elkezdett kiolvadni a zsírja, rátesszük a nagy kockákra vágott vöröshagymát, a felszeletelt fokhagymát és addig pirítjuk, amíg aranybarna színt nem kap az egész. Beletesszük a zöldségmixet és alaposan elkeverjük és levesszük a tűzről. Visszarakjuk rá a tükörtojásokat, hogy egy picit újra átmelegedjen és kész is.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése