Ebben a receptben mutatok egy trükköt, amivel biztosan nem fog kifolyni a sajt.

 


Rántott sajt baconos hasábburgonyával és tartármártással

Hozzávalók:
6 szelet trappista sajt
3 db tojás
300 g zsemlemorzsa
200 g finomliszt
100 ml tej
csipetnyi só
100 g bacon szalonna
burgonya
tartárhoz:
2 tojássárgája
2 teáskanál mustár
30 ml napraforgóolaj
1 teáskanál porcukor (ízlés szerint)
só, bors
2 evőkanál tejföl
pár csepp citromlé ízlés szerint
Elkészítés:
Vágjunk egy centiméter vastagságú szeleteket a sajtból. A tojást verjük fel és adjunk hozzá egy csipetnyi sót.
A sajtokat egyenként panírozzuk ki. Először forgassuk bele a lisztbe, utána tojásba aztán a zsemlemorzsába, utána vissza a tojásba és legvégül a zsemlemorzsába.
Jó tanácsként Én dupla panírral szoktam készíteni így tuti nem fog széthasadni.
Egy serpenyőbe forrósítsunk olajat és süssük aranybarnára a sajtokat.
A tartármártás elkészítése a következő lesz.
A tojássárgáját tegyük egy tálba és adjunk hozzá mustárt. Folyamatos kevergetés mellett kezdjünk csepegtetni olajat. Mikor a majonéz összeállt, már egyenletes sugárban folytathatjuk az olaj adagolását.
Az elkészült majonézt ízlés szerint ízesítsük a fűszerekkel és adjuk hozzá a tejfölt is. Keverjük össze és tegyük hűtőbe. Ez az adag 4-5 főre elegendő lesz.
A bacon szalonnát vágjuk apróra és pirítsuk meg ropogósra. A burgonyát mossuk meg, vágjuk fel és forró olajba süssük ki.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm

Megjegyzések