Megszokott ízek, új külső a dobos tekercs

 


Dobos tekercs

Hozzávalók:
4 db tojás
4 evőkanál liszt
4 evőkanál kristálycukor
1 teáskanál sütőpor
krémhez:
4 db tojás
120 g porcukor
100 g reszelt étcsokoládé
140 g vaj
1 csomag vaníliáscukor
karamellhez:
1 kávéskanál vaj
150 g kristálycukor
néhány csepp citromlé
Elkészítés:
🔥 A sütőt 160 C fokra előmelegítjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan beleforgatjuk a cukros tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. A lisztet elkeverjük a sütőporral és hozzászitáljuk a masszához és elkeverjük óvatosan.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a masszát, egyszer kétszer csapkodjuk oda a tepsit, hogy a tésztában lévő buborékok eltávozzanak belőle.
🔥 160 C fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.
Ha megsült akkor óvatosan szedjük le a sütőpapírt róla és hagyjuk rácson teljesen kihűlni.
A krémhez a tojásokat elkeverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg víz fürdőbe állítva, folyamatosan kevergetve besűrítjük. A vajat kikeverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük kihűlt krémet. Amikor kihűlt a tészta rákenjük a krémünket és feltekerjük.
A karamell elkészítéséhez felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a citromlét, aranysárgára pirítjuk és gyorsan mert hamar dermed leöntjük vele a tekercsünket.
Jó étvágyat! 😛
ahol a sütés – főzés egy öröm




Megjegyzések