Diós csiga

 


Diós csiga

Hozzávalók:
600 g liszt
1 db tojássárgája
50 g friss élesztő
200 ml tej
120 g sütőmargarin
2 csomag vaníliás cukor
2 evőkanál kristálycukor
csipetnyi só
2 bögre darált dió
3 evőkanál porcukor
100 g vaj (olvasztott)
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben. Ez alatt a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és szárazon összekeverjük. A liszthez adjuk hozzá a tojássárgáját és a cukros tejben felfuttatott élesztőt, a vajat, vaníliás cukrot és a kristálycukrot Jó alaposan gyúrjuk össze a tésztát.
A meggyúrt tésztát lehetőleg egy meleg helyen, tiszta konyharuhával letakarva fél órát hagyjuk kelni. A darált diót összekeverjük a porcukorral. A vajat felolvasztjuk.
Ha a tészta megkelt, kb. félujjnyi vastagra kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk porcukros dióval. Ezután feltekerjük, kb. 2-3 cm-es korongokat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk kb. 2-3 cm-re egymástól.
Előmelegített sütőben 180 C fokon készre sütjük.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm


Megjegyzések