Dalgona kávé
Biztosan te is belefutottál már a dalgona kávé kifejezésbe, ami persze nem meglepő, hiszen nagyon gyorsan meghódította az egész világot ez az új őrület.
Az ember a négy fal között sok mindenre rá tudja venni magát. Így a helyzet pozitív hozadéka lett, hogy mindenki megismerhette ezt az egész Dél-Korea által imádott kávét. A története egy tévéműsorból, a Stars' Top Recipe at Fun-Staurant-ból indult, ahol Jung Il Woo bemutatott videójában egy makaói utazása során kóstolt hasonló kávékülönlegességet. A színészt a koreai törökmézre, azaz a dalgona-ra emlékeztette az ital íze, így robbant be a műsor után a dalgonacoffee challenge Koreában és terjedt el világszerte.
Készítsétek el Ti is otthon szeretteidnek
A kávé lényege, hogy egyenlő arányban kerüljenek bele az instant kávé, a cukor és a víz mennyiségei. Vagyis, ha 3 evőkanál. instant kávé 3 evőkanál kristálycukor és 3 evőkanál víz.
Tejhabosító helyett használjatok kézi mixer gépet!
Hozzávalók:
3 teáskanál kristálycukor
3 teáskanál instant kávé
3 teáskanál forró víz
150-200 ml tej
Elkészítés:
Mérjük ki a kávét (a 3 az 1-ben kávé NEM jó ehhez a recepthez), a cukrot és a vizet.
Egy tálkában összekeverjük a hozzávalókat és kézi mixerrel elkezdjük habosítani, mintha tojásfehérjét készítenénk. Körülbelül 5-7 perc alatt kész lesz a hab.
Egy poharat háromnegyed részig megtöltünk tejjel, mehet bele egy két jégkocka is, ezek segítenek abban, hogy a hab ne keveredjen a tejjel, mellesleg hideg érzetet is ad. Utána finoman rákanalazzuk a habunkat!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése