Csirkés bulgurral töltött kaliforniai paprika
Hozzávalók:
6 darab kaliforniai paprika
250 g csirkemellfilé
200 g bulgur
2 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
só, bors,
2 teáskanál őrölt pirospaprika
víz
olaj
Elkészítés:
A megmosott paprikák kalapját levágjuk, majd óvatosan eltávolítjuk a magházukat. A bulgurt puhára főzzük forrásban lévő, sós vízben.
A hagymát üvegesre pirítjuk az olajon. Hozzáadjuk az őrölt pirospaprikát, az apróra felkockázott csirkemellet és megpároljuk kifehéredésig, majd hozzá adjuk az apróra vágott fokhagymát és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. 15-20 perc alatt fedővel pároljuk. Ezután összeforgatjuk a megfőtt bulgurral és egy evőkanállal a paprikákba töltjük. A vágott felüket megkenjük egy kevés olajjal, majd visszatesszük a kalapjaikat.
Előmelegített sütőben 180 C fokon 20 percig sütjük őket. Ha ropogósabbra szeretnétek a paprikát elegendő a 20 perc, ha lágyabbra, puhábbra szeretnétek akkor legalább 30 percig süssetek. (de vigyázzatok, mert megéghet a paprika teteje).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése