Csirkepörkölt, pirított parmezános polentával

 


Csirkepörkölt, pirított parmezános polentával

Hozzávalók:
1 fej nagy vöröshagyma
500 g csirkemell
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
1 teáskanál őrölt köménymag
1 db pörköltkocka
polentához:
260 g kukoricadara
1 l víz
100 g parmezán sajt
Elkészítés:
Egy magas falú edényben a hagymát üvegesre pirítjuk, rá szórjuk a paprikát majd a kockára vágott húst, és adunk hozzá borsot ízlésünknek megfelelően.
Amikor a hús kifehéredett, fűszerezzük és rövid ideig pároljuk.
Közepes lángon hagyjuk, hogy levet eresszen az egész, ezután pedig öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Kicsit híg lesz az állaga, de mire a hús megpuhul, a víz is elfő!
Azért jobb a főzés vége felé hozzáadni a húshoz a pörköltkockát, mert intenzívebb marad az íze, jó szaftos lesz.
Lassú tűzön addig főzzük a pörköltet amíg a hús puha nem lesz.
A vizet a sóval tegyük fel főni, amikor a víz forrni kezd, tegyük bele a puliszkalisztet és a parmezánt is lassan adagolva. Folyamatosan kavargassuk, mert összecsomósodhat.
Amikor a puliszka az edény falától elválik, akkor elkészült.
Ezután öntsük ki egy lapos tepsibe, ha kihűlt, akkor tetszőlegesen felszeleteljük és egy felforrósított serpenyőben pár percig pirítsuk.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm

Megjegyzések