Csirke csíkok tejszínes tésztával
Hozzávalók:
350 g csavart tészta
500 g csirkemell
300 ml tejszín
2 evőkanál tejföl
50 g parmezán
só, bors
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb kaliforniai paprika fele
1 kis csokor friss petrezselyem
Elkészítés:
A tésztát sós vízben készre főzzük, leszűrjük.
A csirkemellet megmossuk és felszeleteljük csíkokra. Egy serpenyőben olívaolajon megpirítjuk a felszeletelt, sózott, borsozott csirkemellet és aranybarnára sütjük.
A visszamaradt zsiradékba belenyomjuk a fokhagymákat, elkeverjük, felöntjük a tejszínnel és tejföllel és lassú tűzön felforraljuk. Közben belereszeljük a parmezánt is és amikor már szép mártássá állt össze, akkor adjuk hozzá a tésztát és a felaprított petrezselymet meg a paprikát.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése