Citromos túrós szelet
Hozzávalók:
2 evőkanál tejföl
fél bögre búzadara
250 g rögös tehéntúró
2 db tojás
3 csomag vaníliás cukor
1 bögre kristálycukor
2 teáskanál citromhéj
1 egész citrom leve
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 170 C fokra.
A búzadarát a tejföllel jól összekeverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
Egy tálban a tojások sárgáját, a túrót, a cukrokat, a tejfölös búzadarával alaposan összekeverjük, összedolgozzuk majd hozzáadjuk a citrom reszelt héját és levét végül összekeverjük gépi mixerrel.
A felvert habbal összeforgatjuk a masszát, és sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük.
35-40 perc alatt készre sütjük, célszerű tűpróbával ellenőrizni, hogy elkészült e a sütemény.
Legjobb, ha hidegen szeleteljük, de melegen is fogyasztható, porcukorral.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése