Citromos-joghurtos burgonyasaláta
Hozzávalók:
1 kg saláta burgonya
125 ml natúr joghurt
1 fél citrom reszelt héja
1 citrom leve
só, bors
100 g kolozsvári szalonna
6 evőkanál olívaolaj
1 fél csokor petrezselyem
3 db mentalevél
fél csokor metélőhagyma
Elkészítés:
A burgonyát főzzük meg a héjában. Vigyázzunk, hogy ne főzzük túl.
A megfőtt burgonyát hagyjuk kihűlni picit.
Ezután kockázzuk fel és öntsük rá az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, reszeljük rá a citromot és a citrom levét facsarjuk rá.
Keverjük össze finoman, a zöldfűszereket aprítsuk fel és szórjuk rá. Végül adjuk hozzá a joghurtot és keverjük át az egészet.
A szalonnát vágjuk apróra, pirítsuk meg és rakjuk a burgonyasaláta tetejére.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése