Céklasaláta



Céklasaláta

Hozzávalók:
4 fej cékla
2 evőkanál cukor
1 teáskanál köménymag
1 evőkanál ecet
1 liter víz
Elkészítés:
A céklát alaposan mosd meg, szükség esetén dörzsöld át, és a héjában főzd puhára körülbelül egy óra alatt. Ha kész csepegtesd le, tedd hideg vízbe, így a héja könnyebben leválik. Majd hámozd meg, szeleteld fel tetszés szerint. Vághatod csíkokra, négyzetekre, esetleg egyszerűen karikázd fel. vagy reszeld le. A céklát összekeverjük a köménymaggal.
A levéhez 1 liter vízhez hozzáadjuk az ecetet cukrot és hozzáadjuk a céklához.
Bár azonnal fogyasztható, ha négy-öt napig állni hagyod, az ízek még jobban összeérnek, és a savanyúság sokkal finomabb lesz. Rendezd üvegekbe vagy rakd jól zárható edénybe.
Jó étvágyat!
ahol a sütés – főzés egy öröm






Megjegyzések