Brassói aprópecsenye csirkéből
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
500 g csirkemell
1 db közepes kaliforniai paprika
só, bors, őrölt pirospaprika
1 gerezd fokhagyma
1 kg burgonya
Elkészítés:
A megtisztított húst, hagymát, fokhagymát és paprikát felvágjuk, és a hagymát megdinszteljük.
Hozzáadjuk a húst, fehéredésig pirítjuk, aztán megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a fokhagymát. Kevés vizet aláöntve, fedő alatt pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz, a vizet mindig pótoljuk. Amikor a hús már majdnem megpuhult, hozzáadjuk a paprikát. A végén ne csak zsír maradjon a húson, hanem párolószaft is, ami kb. 1 dl lehet.
A burgonyát megmossuk, meghámozzuk és kockára vágjuk. Olajban kisütjük, majd összekeverjük a szaftos hússal.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm
Megjegyzések
Megjegyzés küldése