Édes és zamatos ez a barackos pite

 


Barackos pite

Hozzávalók:
300 g búzafinomliszt
200 g vaj
100 g porcukor
10 g sütőpor
1 db közepes tojás M-es méretű
Töltelék:
500 ml 1,5%-os tej
2 púpozott evőkanál kristálycukor
2 csomag vaníliás pudingpor
5 db barack-nektarin
Elkészítés:
A lisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverjük, elmorzsoljuk benne a szoba hőmérsékletű vajat, majd hozzáadjuk a tojást.
Alaposan összegyúrjuk, majd a tészta 2/3 részét kézzel elegyengetjük egy 28 cm átmérőjű pite formában, úgy, hogy az oldalára is jusson.
1 órára a hűtőben tesszük a meghagyott 1/3 résszel együtt. Amíg a tészta hűl, a barackot meghámozzuk, cikkekre vágjuk.
A pudingport összekeverjük a cukorral és a tejjel, közepes lángon készre főzzük, majd alaposan kihűtjük. Amíg hűl, 5 percenként alaposan átkeverjük.
Ha a puding teljesen kihűlt, ráöntjük a tésztára majd elhelyezzük rajta a barack szeleteket. A maradék tésztát felvágjuk csikókra és a tésztára helyezzük. Előmelegített sütőben 180 fokon 35 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha kihűlt akkor porcukorral megszórva tálaljuk.
Jó étvágyat!
ahol a sütés - főzés egy öröm


Megjegyzések