Bakonyi sertésszelet
Hozzávalók:
4 szelet sertéskaraj
1 fej vöröshagyma
250 g csiperkegomba
1 db hegyes-erős paprika
1 db paradicsom
só és bors
1 teáskanál pirospaprika
víz
1 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
2 evőkanál tejföl
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalán sóval és borssal ízesítjük, hűtőbe tesszük, míg előkészítjük a többi hozzávalót. A hagymát apróra vágjuk a paradicsommal és a paprikával együtt.
A gombát megtisztítjuk és ízlésünk szerint feldaraboljuk.
A hússzeleteket egy serpenyőben kevés olajon mindkét oldalán megsütjük, majd a kész karajt tálcára kiszedjük. A hús zsiradékján a gombákat megpirítjuk, majd kiszedjük, ezután a hagyma kerül a zsiradékba, dinszteljük, hozzákeverjük a paprikát és a paradicsomot is. Ezután félrehúzzuk és a pirospaprikát is elkeverjük benne, utána a hús visszakerül a serpenyőbe, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, sóval és borssal ízesítjük, kb.30 percig főzzük, amíg a hús megpuhul. Amikor a hús kellően puha akkor a gombát hozzáadjuk. A lisztet a tejföllel csomómentesre keverjük, majd 2-3 perc után a szaftból pár kanállal a tejfölhöz keverünk, aztán a habarást a gombás húsos alaphoz öntjük, alaposan összekeverjük, és forrásig főzzük.
Jó étvágyat hozzá!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése