Baci di dama - Asszonycsók
Hozzávalók:
350 g liszt
200 g szobahőmérséletű vaj
100 g Nutella
1 db tojássárgája
200 g darált mogyoró
200 g porcukor
1 db tojás
csipet só
Elkészítés:
Egy tálba keverjük össze a vajat és a porcukrot. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a sót és a mogyorót majd keverjük össze alaposan. Végül mehet rá a liszt és azt is jól keverjük bele.
Törjünk fel egy tojást, verjük fel és adjuk hozzá a tésztához ezzel is simábbá varázsoljuk a tészta állagát. Alaposan gyúrjuk össze.
Mikor kész a tésztánk tegyük hűtőbe néhány órára, vagy ha lehet egy egész éjszakára.
Melegítsük elő a sütőt 150 C fokra.
Formázzunk a tésztából dió nagyságú golyókat és sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire. Ha nagyon ragadós akkor adjunk hozzá lisztet bátran!
18-20 perc alatt süssük készre őket.
Mikor kihűltek ragasszuk össze nutellával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése