Lecsó

 


Azt hiszem mindenki evett már, ismeri, szereti, rajong érte vagy nem szereti.

De hogyan is kezdődött a lecsó pályafutása?
A legtöbb ember úgy gondolja, hogy réges-régi magyar étel, amit talán már a honfoglaló magyarok is készíthettek. A paprika és a paradicsom Amerikából került át Európába. Sokáig nem terjedtek el mindennapos alapanyagként. A magyar konyha a 18. századtól használja a paprikát, míg a paradicsomot csupán a 19. századtól, tehát az étel valószínűleg ennél később született.

Lecsó
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
4 db közepes paradicsom
3 db lecsópaprika
só, bors, ízlés szerint
2 teáskanál ételízesítő igény szerint
1 evőkanál paradicsompüré
1 dl napraforgó olaj
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 teáskanál cukor ízlés szerint
Elkészítés:
A zöldségeket alaposan megmossuk. A paprikát kicsumázzuk és felvágjuk a paradicsommal együtt. A hagymát apróra vágjuk, üvegesre pirítjuk és hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot. Fűszerezzük, ízesítjük ahogy jól esik, megkeverjük, majd lefedjük, és közepes lángon addig pároljuk, amíg a paradicsomok szét nem főttek.
Ha sűrűbben szeretnénk elkészíteni, akkor az utolsó 15 percben levesszük róla a fedőt.
Ana's Kitchen
ahol a sütés - főzés egy öröm








Megjegyzések