Az amerikai corn dog

 


Corn dog

Hozzávalók:
4 db virsli
8 db hurkapálcika
250 g kukoricaliszt
50 g kukoricadara
só, bors
1 db tojás
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt pirospaprika
200 ml tej
3 evőkanál finomliszt
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A hozzávalók egy tálba tesszük, a száraz alapanyagokat elkeverjük, ezután hozzáadjuk a tojást és egy kézi habverővel folyamatos kevergetés mellett adagoljuk hozzá a tejet. Egy sűrű masszát fogunk kapni.
A virsliket ketté vágjuk, felhúzzuk a pálcikára, ezután megforgassuk lisztbe és utána a sűrű kukoricás masszába.
Forró olajban aranybarnára süssük őket.
Lehet ketchuppal mustárral vagy majonézzel is fogyasztani.
Jó étvágyat!
ahol a sütés-főzés egy öröm

Megjegyzések