Ana's Kitchen töltött kiflije
Hozzávalók:
500 g finomliszt
1 teáskanál só
3 evőkanál kristálycukor
25 g friss élesztő
3 dl tej
0,5 dl olaj
20 g vaj
A töltelék szabadon választott
Kenéshez:
1 db tojássárgája
Elkészítés:
A lisztet, sót cukrot összekeverjük, rámorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a langyos tejet, olajat és a vajat, majd alaposan meggyúrjuk. Lágy tésztát kapunk, amit kb. 30 percig pihentetjük letakarva meleg helyen.
Amikor megkelt, a tésztát kettéosztjuk, az első adagot kb. 35 cm átmérőjű körré nyújtjuk, 16 részre osztjuk, mindegyiket megtöltjük a választott töltelékkel és egyesével feltekerjük.
Ügyeljük arra, hogy ne folyjon ki a töltelék, utána sütőpapírra tesszük és a felvert tojássárgával megkenjük a kiflik tetejét.
A tészta másik felével ugyanez a teendő. Előmelegített sütőben 170 fokon 20-25 perc alatt megsütjük.
Én nutellával és szilvalekvárral töltöttem meg de Ti bármivel megtölthetitek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése