Ana's Kitchen almás pitéje
Hozzávalók:
600 g finomliszt
250 g vaj
1 db tojás
csipetnyi só
1 teáskanál sütőpor
2 csomag vaníliáscukor
1 evőkanál zsír
2 evőkanál cukor
1 db tojássárgája (a tetejére)
töltelék:
5 db nagyobb alma
fahéj
5 evőkanál cukor
Elkészítés:
Az almákat megpucoljuk, a magházukat eltávolítjuk, majd lereszeljük. A levét alaposan kinyomkodjuk, majd fahéjjal és cukorral megszórva, jól összekeverjük. Ez lesz a töltelékünk.
A vajat elmorzsoljuk a liszttel. Ezután hozzáadjuk a többi hozzávalót is és puha tésztát gyúrunk belőlük. Ha elkészült a tészta akkor a két egyenlő részre osztjuk. A tésztákat tepsi méretűre nyújtjuk, majd a kivajazott-lisztezett tepsibe tesszük az első tésztalapot. Villával alaposan megszurkáljuk, rárakjuk a tölteléket és azután ráhelyezzük a második, azaz az utolsó tésztalapot. Megszurkáljuk és lekenjük tojássárgájával.
Előmelegített sütőben 160 C 30-35 perc alatt készre sütjük, de ellenőrízhetük tűpróbával.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése