Amerikai fánk - American donuts
Hozzávalók:
500 g finomliszt
10 g élesztő
100 g kristálycukor
200 ml tej
50 g vaj (szobahőmérsékletű)
1 teáskanál reszelt citromhéj
1 csomag vaníliáscukor
csipetnyi só
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 C fokra.
Az élesztőt felfuttatjuk vaníliás cukros tejben. Amikor felfutott az élesztő egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót. Jól összegyúrjuk amíg a tészta leválik a kezünkről. Egy órát pihentessük meleg helyen. Mikor megkelt a tészta, osszuk annyi részre és akkorákra amekkora fánkot szeretnénk kapni belőle.
Formázzunk golyókat és a hüvelykujjunk segítségével lyukasszuk ki a golyók közepét, ezáltal megkapjuk a fánk formáját. Picit szépítgessük, formázzuk utána hagyjuk pihenni még 20 percet őket.
Pihentetés után egy sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük a fánkokat és 15 perc alatt készre sütjük. Sütés után a fánkokat hagyjuk kihűlni és vonjuk be mázzal ízlés szerint, ki mit szeret.
Én étcsokoládéval és fehércsokoládéval vontam be a fánkokat és hagytam megdermedni.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése